Nordkapp - Gibraltar  
2000Lidt om turen

  Turen var et forsøg på at forbedre rekorden på ruten Nordkapp-Gibraltar, og dermed også slå Fritz Hansens tid fra 1999 som var på 20 døgn 3 timer og 12 minutter, og samtidig også slå hans rekord på 289 km pr døgn. 


Hvorfor alene?

  Det giver en vis tilfredsstillelse, man har uden hjælp gennemført turen, ikke lagt i læ eller fået anden form for hjælp, men selv kørt hver eneste meter. Man kommer også som enlig cyklist lettere i kontakt med andre end en gruppe af cyklister gør det, og er ikke så udsat for chikane fra den øvrige trafik.
   Cykler man i en gruppe kan man hjælpes ad og dele oplevelserne med hinanden, men man er også nød til at indrette sig efter gruppens rutevalg, dagsetaper osv.
  Cykler man alene er man helt fri til at lade sin egen krop og vilje bestemme.
Træning

  Formen skal selvfølgelig være i orden for at et sådan projekt skal lykkedes. Jeg cykler året rundt uanset vejret, undtagen når der ligger så meget sne at cykling er umulig. Fra april til afgang har jeg trænet målbevidst, og opsøgt alle de bakker der bare er lidt udfordring i, og angrebet dem gang på gang. Jeg har vel i snit cyklet 80-100 km om dagen, mere er ikke nødvendig når bare de køres hårdt. For at vænne bagdelen til at side på sadlen i længere tid har jeg også haft enkelte træningsture over 200 km.
  På selve turen er tempoet noget lavere, ellers går det ikke i så mange dage, man må i stedet bruge længere tid og så cykle stort set hele tiden, kun afbrudt af indkøb af proviant. Min gennemsnitsfart på turen lå vel på 23-24 kmt. Så med 300 km om dagen går der nemt en 12-14 timer hver dag i sadlen.
  Som en overraskelse for nogen måske, har jeg altid været i bedre form inden en tur, en efter, da jeg aldrig presser mig selv på bakkerne eller i modvind på mine ture. Det kan gå til et cykelløb hvor man kan slappe af dagen efter, men her ville det simpelthen være uklog at brænde mere energi af end højst nødvendigt, der skal jo også være kræfter til de følgene dage.


Ruten

  Jeg har brugt meget tid med at studere kort for at finde den hurtigste og nemmeste vej, da mit mål var at slå både den daglige km rekord og tidsrekorden på ruten. Jeg har undersøgt om den korteste vej nu også var den nemmeste og hurtigste, eller om det bedre kunne betale sig at køre lidt længere på en anden vej og så undgå for mange bakker.
  Jeg fandt en rute der var ca. 300 km kortere en Fritz Hansens, til gengæld gik den tværs over Spanien i stedet for at følge kystvejen, så jeg var lidt i tvivl om hvad vej der var bedst da der er mange bjerge der skal passeres inde i Spanien, og jeg måske ville bruge mere tid og kræfter hvis jeg valgte den rute, men igen, den var 300 km kortere.
   Efter en del overvejelser for og imod, endte det med jeg tog den korte rute, og det gik jo da også meget godt.Cykel

  Min racercykel, en GT ZR 2000, er delvis sponsoreret af Scanbike i Silkeborg og den samme som jeg brugte på Canada turen i 1999.

Klik her for foto og detaljer

Telt

  En Thule Mini pack telt, indkøbt i A-Z i Viborg for 169 kr. Et ganske udmærket og let telt ( 1,8 kg ) en model som jeg har brugt på alle mine ture. Jeg har købt et nyt til hver tur da de er så billige og for ikke at risikere de gik i stykker undervejs. Jeg medbringer også en oversejl til teltet da det ikke er 100% vandtæt.


Cykeltasker

Bagtaske:

  En Bikers Collection taske til 119 kr. igen fra A-Z i Viborg. Jeg køber en ny til hver tur, men den kunne sagtens holde længere.

Styrtaske:

Outwell Biker 103 til 69 kr. 


Kommunikation

  Til at sende Email til familien og avis har jeg anskaffet noget EDB udstyr der kan sende og modtage fra teltet, uanset hvor jeg befinder mig. Det er en stor lettelse ikke at skulle lede efter steder at sende fra under turen.

Et stk. Ericsson T28 mobiltelefon, vægt med stor batteri 113 gr.

Et stk. Ericsson MC218 computer, vægt med batteri 356 gr.