Tværs over Canada  
1999Kort  1        Kort  2        Kort  3        Kort  4


Lidt om turen

   Turen var på 7089 km og tog 27 døgn 5 timer og 30 minutter, fra 28-6 til 25-7-1999
med et daglig gennemsnit på 260,3 km.

Ideen til denne tur fik jeg da jeg lige var hjemkommen fra Østersøturen i 1998.
Jeg modtog over Internet nogle daglige e-mails der beskrev 2 Canadiers tur tværs over Canada fra Vancouver i vest til Skt. Johns  i øst.

De havde 2 følgebiler med, og skulle således kun tænke på at cykle, derfor var jeg ikke så imponeret af deres gennemsnit på 250 km om dagen, og mente jeg måske kunne gøre det lige så hurtig, alene  og med telt.

Da jeg for at få råd til turen fik blandet både sponsorer og avis ind i sagen, ville jeg forsøge at klare det på 27 dage, det lød jo også ligesom lidt bedre og blev da også mit mål.

For at gennemføre sådan en tur skal man selvfølgelig være i en rimelig form, men det psykiske er mindst ligeså vigtig da man skal være i stand til at fortsætte selvom det ser sort ud med regn uheld og dårlige veje, også på dag 12-16 -eller 23 og selvom kroppen protesterer.

Jeg havde flere dårlige dage hvor det hele var træls med dårlige veje og lastbiler der  med hornet i bund fik mig af vejen. Tanken om at opgive strejfede mig da også en enkelt gang, men jeg vidste med mig selv at jeg ville fortryde det hvis jeg gjorde det, så jeg holdt ud, og heldigvis for det, for humøret blev da også bedre igen.© Copyright Erik Straarup
All rights reserved